Ibland tänker jag tillbaka hur man klarade sig innan Dropbox. Har använt mig av denna cloud-tjänst sedan 2008, det går nu inte en dag utan den. Ska förklara hur en dag med Dropbox går till hos mig.

För att börja med har jag alla mina enheter/prylar kopplade till mitt Dropbox-konto. Det vill säga iPhone, iPad, MacBook Pro och även tidigare när jag hade två arbetsdatorer även en PC. Jag har alltid olika projekt som jag jobbar med, olika versioner av design utkast, copytexter, bilder mm. Genom att spara alltid mina projekt via Dropbox, ser jag till att alla mina enheter har den senaste versionen. Även kan man hantera olika reversioner av ens filer, kan man alltid gå tillbaks till tidigare sparade versioner.

dropbox_desk

Så här enkelt kan man dela med sig av filer via Desktop app:en

Har haft stor nytta när man samarbetar via en gemensam Dropbox-mapp, låt mig förklara hur det går till.

Genom åren har jag bjudit in många olika kunder, medarbetare, vänner att dela vissa mappar via Dropbox. Man bjuder helt enkelt in andra användare att ta del av en mapp som man skapar, alla som ingår inom mappen kan ta del av all material samt ladda upp nytt material. Allt detta synkas nästan omedelbart, och man får en status-meddelande när ändringar sker, antigen via desktop-app för Dropbox eller via iOS-app.

Dropbox events, alla olika aktiviteter som har gjorts på ditt konto från dag 1.

Dropbox events, alla olika aktiviteter som har gjorts på ditt konto från dag 1.

Föreställ dig att du ska visa upp något som du har gjort eller skissat för en potentiell kund eller vän, men du har inte din dator med dig. Antingen tar du fram iPad:en eller iPhone, du kan även smidigt gå in genom webbgränssnittet och ta del av all material sparad i ditt konto. Alltid allt med dig, men ändå inte bära på allt.

Nuförtiden sparar jag ingenting nästan lokalt på datorn, allt hamnar direkt i min Dropbox.(Har ordnat en gigantisk mappstruktur i mitt konto, som är mer eller mindre hugget i sten)
Det blir väldigt enkelt att jobba mot Dropbox via deras desktop-app, integrationen av Dropbox med min lokala mappstruktur känns naturligt och fungerar smärtfritt.

                                                                                                                                                                                                                                                               Dropbox App iOS                     2014-05-22 21.44.39

     Dropbox app iOS, dela med dig av innehåll             Dropbox App iOS, när man loggar in på startsidan.

När det kommer till iPhone/smartphones synkar Dropbox direkt mot ”dina bilder” mapp, och allt synkas nästan på en gång till din dropbox.(Självklart kan man ställa in att det sker endast vid WiFi annars blir det mycket datatrafik som går åt.)
Detta gör så man får mer utrymme att spara bilder/video tagit från iPhone, utan att minnet blir fullt med bilder bara. När det kommer till Desktop-app:en kan med en enkel högerklick välja att dela med dig av respektiv fil i ditt konto via en länk. Vilket underlättar när filen kanske är på 100 MB stor, kan kännas lite jobbigt att maila den direkt till mottagaren.

dropbox_web

Tänk så här, jag kan nu enkelt tack vore Dropbox komma åt all material jag jobbar med, se alla bilder jag har tagit med mobilen, från vilken dator jag än loggar in på, dela med mig stora filer enkelt via en länk, dela mappar med innehåll med andra, allt detta med bara ett finger.
Innan jag glömmer det, klicka endast på här för att komma igång med Dropbox. Genom denna länk får ni 500MB extra utrymme över de 2GB  som ingår vid nyregistrering av ett konto, det bara komma igång.